Apie mus

The four Ps factors #predisposing #precipitating #perpetuating #protective

4P Karjeros ir Verslo Psichologijoje – požiūris, kuriame yra skiriamas išskirtinis dėmesys predisponuojančių, skatinančių, įsitvirtinančių bei apsaugančių veiksnių tinkamam valdymui. Šie veiksniai reikšmingai prisideda prie išankstinio streso valdymo bei tolimesnio sėkmingo asmens bei organizacijos funkcionavimo. Tai yra mūsų pagrindinė darbo su klientais kryptis ir struktūra.

Anglų kalboje, „The four Ps – predisposing, precipitating, perpetuating, and protective factors – are also a useful framework for organizing the factors that may contribute (Barker, 1988; Carr, 1999; Winters, Hanson, & Stoyanova, 2007).

Kas?

Organizacinis psichologas, mylintis savo profesiją bei bendradarbiaujantis su įvairių sričių psichologais ir psichoterapeutais su tikslu padidinti psichologinių paslaugų prieinamumą bei pagerinti klientų aptarnavimo kokybę.

Kada?

Projektas prasidėjo 2017 m. gegužės mėn. nuo asmeninės iniciatyvos suburti profesionalus psichologus bei skelbti informaciją apie jų išsilavinimą, patirtį bei paslaugas. Pastebėta, kad psichologinių paslaugų rinkoje dirba daugybė paslaugų teikėjų, tačiau nėra daug galimybių nustatyti, kurie iš jų yra įgiję reikalingą išsilavinimą psichologijos srityje  – psichologijos bakalauro ir psichologijos magistro laipsnį.

Kodėl?

„Mums yra įprasta rūpintis fizine sveikata. Tačiau psichologinė sveikata yra ne mažiau svarbi. Tai neatsiejamos dalys mūsų bendros savijautos ir gerovės. Nepamirškime pasirūpinti savimi”. L.V.

Tikslas?

Šiuo metu 4P Centras orientuojasi į konsultavimą verslui, karjerai bei darbui,
bei verslo konsultavimą organizacinės psichologijos klausimais, laikantis 4P požiūrio į esamus, skatinančius, įtvirtinančius ir apsaugančius veiksnius (the four “Ps” factors of case formulation – predisposing, precipitating, perpetuating, and protective – as a framework). 

Kitos srities specialistų konsultacijos gali būti teikiamos bendradarbiavimo
principu, kai tai yra prieinama.

Kiekvienas specialistas, pateikęs skelbti skirtą informaciją, ar kitaip bendradarbiavęs su 4P Centras, yra asmeniškai atsakingas už šios informacijos tikslumą bei teisingumą, jo ar jos teikiamų paslaugų kokybę, profesinės etikos bei LR įstatymų laikymąsi.

#Profesionalus #Psichologas #Psichoterapeutas #Paslaugos

4P Centras įkūrimo metu pirminis tikslas buvo – padėti susitikti klientui su psichologu, kuris specializuojasi klientui rūpimu klausimu, ir taip didinti profesionalių psichologinių paslaugų prieinamumą.

4P Centras paslaugų platforma skelbė informaciją apie įvairių sričių profesionalių psichologų kvalifikaciją internete, nukreipė jiems klientus atsižvelgiant į jų poreikius ir tapo šių paslaugos teikimo pradininku Lietuvoje. 

Taip pat 4P centras, drauge su geros valios psichologais, inicijavo, skelbė bei vykdė įvairias psichinės sveikatos gerinimo iniciatyvas neatlygitinai, pasiūlė platesnį pasirinkimą psichologų bei psichoterapeutų teikiamų paslaugų, skelbė kitą psichologinę bei su sveikatinimu susijusią informaciją laikotarpyje 2018- 2024 dirbant savanoriavimo principu.

4P Centras įkūrėja ir veiklų organizatorė Lijana Vaitkūnienė.

Konfidencialumas?

Kiekvienam klientui yra svarbus jo ar jos pateiktos informacijos saugumas. 4P Centras išskirtinumas – šią platformą kuria ir aptarnauja psichologė, kuri konsultuoja arba, esant poreikiui, nukreipia kitiems specialistams. Taigi, kliento informacija, pateikta jo ar jos registracijos Paslaugų platformoje 4P Centras metu, patenka tiesiogiai psichologui, o ne tarpininkaujantiems administratoriams. Psichologai laikosi profesinės etikos ir konfidencialumo principų. 

Kiekvienas specialistas, pateikęs skelbti skirtą informaciją, ar kitaip bendradarbiavęs su 4P Centras, yra asmeniškai atsakingas už šios informacijos tikslumą bei teisingumą, jo ar jos teikiamų paslaugų kokybę, profesinės etikos bei LR įstatymų laikymąsi. 

Iniciatyvos?

Per laikotarpį nuo 2017 m 4P Centras padėjo susitikti daugybei  klientų su profesionaliais specialistais  lengviau ir patogiau bei organizavo psichologinės sveikatos gerinimo iniciatyvas neatlygintinai.

Paskutinioji – emocinės paramos bei psichologinės pagalbos Ukrainos žmonėms

people, faces, lines-7035403.jpg

Toliau naršydami svetainėje sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos: https://4pcentras.com/privacy-policy

This will close in 0 seconds